Historical Review

Geschiedenis

De geschiedenis van Camfil Farr laat een ongeëvenaarde samenvatting van gezonde groei en innovatie zien. De wereldwijde Camfil Farr Group is begonnen als familiebedrijf in Trosa, Zweden, ongeveer 70 km ten Zuiden van Stockholm. Camfil is in 1963 door de Larson familie opgericht, die nog steeds een van de hoofdeigenaren is. Camfil begon als een jointventure Cambridge Filtration Corporation in de Verenigde Staten. In 1983 kocht de Larson familie de aandelen van Cambridge. Tot 2000 was Camfil volledig in het bezit van de Zweedse familie, totdat Ratos AB, een Zweeds private equity bedrijf, 29,7 procent van de aandelen ontving in verband met de overname van Farr in de Verenigde Staten.


Camfil is altijd winstgevend geweest sinds het begin van de werkzaamheden, meer dan vier decennia geleden. Vandaag is het bedrijf wereldleider in schone luchttechnologie en de productie van luchtfilters, met activiteiten in meer dan 50 landen.

HISTORISCHE HOOGTEPUNTEN

1963 - Joint venture
Oprichting van Camfil AB in Zweden als een joint venture met Cambridge (VS).

1966-1982 - Start van de internationale uitbreiding
Vestiging van dochterondernemingen in Duitsland (1966), Zwitserland (1969), Denemarken (1972), Nederland (1973), België (1974), Italië (1975), Frankrijk (1976), Finland (1979) en Engeland (1982).

1983 - Volledig in eigendom familiebedrijf
Camfil wordt onafhankelijk na de Larson en Markman gezinnen verwerven van Cambridge het spel.

1985-1999 - Acquisities en meer start-ups
Overname van Allied filters en pompen, Ierland (1985), en Solfiltra, Frankrijk en Filtra, VS (1989); Start van Camfil Component AB, Zweden en Camfil España, SA, Spanje (1995); Overname van Automet Filtration Ltd , UK, en het begin van Camfil Air Filter SDN BHD, Maleisië (1997); Overname van Industrifilter, Zweden (1998) en Delcon Filtratie Group, Inc, Canada (1999).

2000 - Intro in de Noord-Amerikaanse en Chinese markt 
Overname van Farr Co, Verenigde Staten; Start van Camfil Pty Ltd, Australië, Camfil Polska Sp.zoo, Polen en opening van een Representative Office, Shanghai, China.

2001-2005 - Extra uitbreiding
Start van Camfil Nieuw-Zeeland en de overname van Nordfilter, Zweden (2001); productieunit geopend in Shanghai (2002); Twee productiebedrijven samengevoegd in Maleisië (2003); Nieuw handelskantoor in Thailand, en opening van Representative Office, Rusland. (2004); Nieuwe productie-eenheden begonnen in Mexico en Brazilië (2005).

2006 – Oprichting van Power Systems organisatie
Overname van IF Luftfilter in Zweden, Denemarken en Finland, Australian Air Filters, Australië en Kaefer Raco Engineering GmbH, Duitsland (geïntegreerd met Camfil Industrifilter, Zweden, en GT zakelijke Camfil's in Canada, om de nieuwe Power Systems een eenheid te laten vormen); Nieuwe productie eenheid in het Verenigd Koninkrijk, en de opening van een nieuw verkoopkantoor in Singapore (als regionaal hoofdkwartier voor Azië).

2007-2008 - uitbreiding van de productie met nieuwe pan-Scandinavische organisatie en Aziatische productieunit
Nieuwe productie-eenheden in Slowakije en Shanghai; nieuwe verkoopkantoren in Japan en Taiwan voor schone processen; volledige integratie van de Zweedse, Deense, Finse en Noorse eenheden in een nieuwe pan-Scandinavische organisatie. Vier fabrieken gecombineerd in één grote fabriek in Maleisië naar nieuwe Aziatische productievorm; Overname van Air Technology Ltd en Total Air Care Ltd in Nieuw-Zeeland, opgenomen in Camfil NZ Ltd; Overname van Anfilco in India, met de vorming van Camfil Farr Air Filtration Ltd India als een joint venture met de Anand Group.

2009 - Oostenrijkse overname, APC uitbreiding, eerste duurzaamheidsverslag en nieuw Scandinavisch distributiecentrum 
Overname van Firma Mecke Klima GmbH (Oostenrijk); APC uitbreiding: APC-Europa wordt gevestigd, opererend vanuit Denemarken, en oprichting van APC-Azië, gevestigd in Maleisië; nieuwe verkoop- en logistiek centrum geopend in Ellwangen in het zuiden van Duitsland; Publicatie van eerste duurzaamheidsverslag in deze branche; Start van de Hi-Flo XL-serie van lage-energie-filters; Nieuwe moderne distributie-en logistiek centrum geopend in Trosa (Zweden) voor Scandinavië; verdere consolidatie van de industriële basis voor efficiency-verbetering: in Zweden, In Alingsås productie gesloten en de verplaatst naar Trosa; in de VS, de productie van spoorwegmaterieel producten gesloten in Oklahoma en overgebracht naar Washington faciliteit.

Contact

Wij helpen u graag!

Contactgegevens
KEEP UPDATED!

U kunt zich hier aanmelden voor Camfil's digitale nieuwsbrief 'frisse luchtpost'