Eerste bedrijf dat ISO 50001 certificaat heeft behaald!

Toen het Camfilcairing programma werd gestart in 2008, was het belangrijk om te doen wat we zeggen. We wilden een coherente boodschap overbrengen aan onze klanten. Als we hen wilden helpen hun energieverbruik te verminderen, moesten we dit zelf ook doen. De nieuwe EN16001 en later de  ISO 15001-normen gaven ons de mogelijkheid om de energie-efficiëntie te optimaliseren binnen de productie van filters. Camfil werd de eerste fabriek die conform de EN 16001 werkt in het Verenigd Koninkrijk en Camfil Frankrijk volgde kort erna.

De groep benchmarking hielp mee om soortgelijke projecten voor energie-efficiëntie te draaien in verschillende fabrieken. In 2011,  was Camfil het eerste bedrijf dat gecertificeerd werd volgens ISO 50001 in Maleisië en in Slowakije in het begin van 2012. Verschillende projecten zijn momenteel gaande om diverse andere Camfil vestigingen te certificeren.


CAMFIL MALEISIË gecertificeerd volgens ISO 50001

Camfil Maleisië werd bekroond met de ISO 50001 Energy Management Systems certificering na een audit uitgevoerd in oktober 2011.

Een systematische aanpak van energie zal leiden tot besparingen en Camfil Maleisië een nóg groener bedrijf laten worden. Certificeringsprojecten in het verleden, zoals die voor de OSHAS 18001 Occupational Health and Safety Management System en de ISO 14001 Environmental Management System, hebben geleid tot aanzienlijke verbeteringen voor de gezondheid, de veiligheid en de werkomgeving. Het nieuwe energiebeheersysteem zal vergelijkbare verbeteringen teweeg brengen. Naast de operationele voordelen, vergroot certificering de geloofwaardigheid van onze sales force. Life Cycle Cost, een belangrijke Camfil verkoopargument, helpt klanten bij het verbeteren van de energie-beheer van hun HVAC-systemen door gebruik te maken van onze luchtfilters, die meer energie-efficiënt dan andere zijn. Onze uitdaging is om klanten en consultants te informeren over de aanzienlijke energiebesparende mogelijkheden die kunnen worden gerealiseerd door het vervangen van de bestaande filters met Camfil's lage-energie-filtratie producten. Doordat we door AFNOR - een onafhankelijke partij -   ISO 50001 gecertificeerd  zijn, bevestigt Camfil aan haar klanten dat we "walk the talk" - oftwel "doen wat we zeggen".

Jaya Pichaimanickan, Camfil Maleisië Quality Assurance 1 & Sustainability Manager en Sudarsan Chandra, Energy Management Representative, heeft geweldige werk verricht met de voorbereiding voor de certificering met de hulp van verschillende leden van de commissie. De  AFNOR controle door 6 medewerkers werd in één dag afgerond zonder dat er enige non-conformiteit problemen door de accountants werden geconstateerd.

Jorn Poulsen Managing Director, Camfil Maleisië


Jaya Pichaimanickan (links), Camfil Maleisië Quality Assurance & Sustainability Manager en Sudarsan Chandra, Energy Management Representative, houden trots het ISO 50001 certificaat vast.

Contact

Wij helpen u graag!

Contactgegevens
KEEP UPDATED!

U kunt zich hier aanmelden voor Camfil's digitale nieuwsbrief 'frisse luchtpost'